keyboard_arrow_down

Slik signerer du elektronisk

Prøv gratis nå

Er elektroniske signaturer gyldige?

Hvordan signerer man elektronisk? Det er et viktig spørsmål å få svar på hvis man skal begynne å ta i bruk digitale underskrifter.

Et annet viktig spørsmål knyttet til elektroniske underskrifter er hvor gyldige de er. Sist, men ikke minst er det relevant å finne ut hvilken leverandør man ønsker å bruke. Addo Sign er en av leverandørene som tilbyr elektronisk signering. De har svært utførlig informasjon om hvordan man signerer elektronisk, blant annet signering ved hjelp av BankID. Her kan du lese mer om hvordan man signerer elektronisk, om elektroniske signaturer, er gyldige og mye mer.

Hvor gyldige er digitale signaturer?

En elektronisk signatur er det samme som en digital signatur, også kalt en digital underskrift. Underskriften skal validere at du er den du utgir deg for å være. Den underskriften du signerer med digitalt, er like bindende som den du skriver for hånd på et papir.

Du kan derfor signere med BankID helt uten problemer, og det er en gyldig digital underskrift som bekreftet at du er du. Det er mange fordeler ved elektroniske underskrifter:

arbeidsflyten blir enklere

check

det går raskt og enkelt å innhente underskrifter

check

ved bruk av Addo Sign er en rekke andre fordeler inkludert i avtalen

check

Hvordan signerer man elektronisk?

Det finnes flere forskjellige leverandører som tilbyr elektronisk signering. Du kan blant annet bruke Addo Sign, noe som gjør det enkelt for deg, kunder og forretningspartnere å signere elektronisk.

På Addo Signs hjemmeside finner du informasjon om hvordan man signerer elektronisk, og hvordan de signerte dokumentene oppbevares etter signering. Hjemmesidene inneholder også mange andre svar på spørsmål du måtte ha, ikke minst hvor mye det koster deg å benytte deg av elektronisk signering.

Prøv gratis nå

Elektronisk signering skal være enkelt for alle

Elektronisk signering er ganske intuitivt. Du logger på den valgte plattformen, for eksempel plattformen til Addo Sign. Her kan du velge hvilke dokumenter som skal sendes til signering hos den aktuelle kunden, forretningspartneren eller kollegaen.

Med Addo Sign får du muligheten til å signere på tre forskjellige måter:

  • du kan signere direkte på skjermen ved å tegne inn underskriften din
  • du kan signere med BankID
  • du kan sende et dokument til underskriverens e-Boks

Du har mottatt den elektroniske signaturen – hva nå?

Når du har sendt ut en forespørsel om elektronisk signatur, er det bare å vente på svar. Hvis du fortsatt ikke har mottatt signaturen etter en viss tid, kan du sende mottakeren en påminnelse om å signere dokumentet.

Hvis du har valgt Addo Sign som tjenesteleverandør for elektronisk signering, kan du følge med inne på plattformen for å se hvor langt dokumentet har kommet i signeringsprosessen.

Prøv gratis nå

keyboard_arrow_up